Skip to content

Wat is nieuw in Corticon 6!

Wat is nieuw in Corticon 6

Sinds de start van Caesar Experts zijn wij nauw betrokken bij Progress software. We hebben iedere verandering of uitbreiding onderzocht en ons eigen gemaakt. Zo ook nu.

Corticon maakt sinds enige tijd onderdeel uit van de Progress softwaresuite. Dat is bekend. Inmiddels zijn we al bij de Corticon 6.0 release, een mooi moment om naar de stand van zaken te kijken. Download daarom nu de ‘See What’s New in Corticon 6’ whitepaper.

    Bedrijfsregels en de applicatiecode


    Corticon is als Business Rules Engine (BRE) een oplossing voor o.a. het centraal vastleggen, beheren, controleren, testen en vervolgens automatiseren van bedrijfsregels (denk o.a. aan contractafspraken, prijsberekeningen, kortingen en wet- en regelgeving). Vanuit de traditionele werkwijze verdwijnen deze bedrijfsregels in de applicatiecode of de hoofden van werknemers. Je verliest grip op de informatie, en dus ook op jouw business. Corticon ondersteunt hierin door de logica uit de code te halen en deze flexibel uit te rollen binnen jouw applicatielandschap.

    Organisaties staan niet stil, en bedrijfsregels dus ook niet. Bedrijven evolueren naar een architectuur verbonden door REST API’s en stappen af van applicaties die rechtstreeks toegang hebben tot de database. Daarnaast vertrouwen we steeds vaker op SaaS-services, externe gegevensbronnen en niet-relationele databases. Tot nu toe was er nog geen een volledig codevrije/no-code oplossing om gegevens vanuit een REST-eindpunt in een rule engine te slepen, maar daar brengt Corticon 6 dus verandering in.

    Lees er meer over in de whitepaper ‘See What’s New in Corticon 6!’

    Ben jij een Java Expert?

    Wil je ons bekroonde team versterken? Laat dan van je horen, we zijn altijd op zoek naar nieuw talent.