Integratie

Naadloze systeemintegratie in complexe ketens

Onze specialisten verbeteren processen

Iedere organisatie werkt met een variatie aan applicaties. Bijvoorbeeld omdat jouw organisatie midden in een digitale transformatie zit, er nog geen afstand kan worden gedaan van (ver)ouderde systemen of er sprake is van schaduw-IT. Vaak zijn niet alle applicaties goed op elkaar afgestemd, of zijn er gebreken in het delen van cruciale data. Het gevolg? Een onnodig complexe IT-omgeving die het overzichtelijk delen en interpreteren van up-to-date data tegenwerkt. Dit kost tijd, inzicht en in sommige gevallen zelfs klanten.

Binnen Caesar Experts hebben we de kennis en ervaring van onze integratie experts samengebracht binnen één team. Wij scheppen orde in jouw applicatielandschap. Onze integratie specialisten zorgen ervoor dat applicaties binnen je organisatie naadloos op elkaar aansluiten zodat ze de juiste informatie kunnen delen, interpreteren en samenvoegen.

Maak kennis met onze integratie experts

Een integratieplatform staat midden in het applicatielandschap en moet jouw business doeleinden ondersteunen. Wij adviseren over de keuze van de best passende Enterprise Service Bus (ESB), verzorgen de inrichting en helpen met het opstellen van protocollen en nieuwe interfaces. Je kunt ook bij ons terecht voor informatie over

aanvullende tooling of een risk assessment van jouw huidige omgeving.

Onze integratie architecten bieden hulp bij:

 • de analyse van het applicatielandschap en het ontwerp van de integratie architectuur;
 • de keuze van een integratieplatform;
 • migratie van het ene naar het andere integratieplatform;
 • development van de integratie oplossingen;
 • de inbeheername en het beheer van de integratie oplossing.

Voor wie

Wij werken voor uiteenlopende partijen die de beschikking moeten kunnen hebben over up-to-date data, meerdere kritieke applicaties en/of legacy-applicaties. Denk daarbij aan logistieke dienstverleners, supermarktketens, webshops, overheden en onderwijsinstellingen.

Zij gingen je voor

Onze werkwijze

 • Consultancy en advies
  Ben je (nog) niet op zoek naar tijdelijke ondersteuning maar wel benieuwd naar de mogelijkheden en lange termijn voordelen van een integratieplatform? Onze integratie-experts komen langs en analyseren jouw IT-omgeving. Daarna geven ze advies over verbeterpunten en het verkleinen van mogelijke risico’s.
 • Inrichting, bouw en test
  De inrichting volgt de architectuur, waarbij we het integratieplatform implementeren of herinrichten. We bouwen nieuwe programmatuur op het platform en voeren aanpassingen door op bestaande programmatuur. Bijvoorbeeld het maken of aanpassen van data-interfaces, configuratie van de omgeving, scripting of ondersteunende tools.
 • Beheer en support
  Na advies en het ontwikkelen van het integratieplatform zorgen wij voor het beheer van de productieomgeving. Daarnaast staat onze support dag en nacht voor je klaar. Ons doel: de continuïteit van alle datastromen te allen tijde waarborgen.  

"Het belangrijkste dat integratie ons heeft opgeleverd is een overzichtelijker IT en de mogelijkheid om dit voor een deel uit handen te geven, waardoor wij ons kunnen focussen op ons primaire proces. In tegenstelling tot vroeger is er nu één aanspreekpunt."

Kennis aan boord

Na grondig onderzoek hebben wij besloten ons te specialiseren in Intersystems (Ensemble/Iris), Azure en NiFi. Daarnaast ontwikkelden onze experts een eigen, op open source gebaseerde oplossing: Assimbly. Wil je de voor- en nadelen weten van deze verschillende platforms? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie

Het Caesar Experts Integratie team helpt je bij het vinden van de juiste antwoorden voor jouw organisatie. Neem contact op met Cees Bukman voor meer informatie of maak direct een afspraak.

Cees Bukman

Cees Bukman

Business Unit Manager

+31 (0) 88 2406255